sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Reteta Friptura de curcan marinata in menta si portocale

Reteta Friptura de curcan marinata in menta si portocale
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete Fripturi si Gratar, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




 INGREDIENTE

  • - un piept de curcan
    - o lingura de coaja de portocala rasa
    - 1/4 cana de suc de portocale
    - 1/4 cana de frunze proaspete de menta, tocate
    - 2 linguri de seminte de susan, prajite
    - o lingura de ulei de masline sau vegetal
    - o lingura de usturoi proaspat, tocat
    - 1/2 lingurita de sare
    - 1/2 lingurita de piper negru macinat

MOD DE PREPARARE

1. Intr-un bol mic, amesteca toate ingredientele cu exceptia curcanului si amesteca bine pentru a pregati marinata.

2. Pune pieptul de pui intr-o punga mare, sigilabila, sau intr-o tava cu capac. Adauga marinata si lasa la frigider intre 30 de minute si 2 ore, intorcand curcanul din cand in cand.
Pentru gratar: scurge bucatile de piept de curcan si pastreaza marinata. Incalzeste gratarul si pune bucatile de piept la foc mediu spre ridicat, cam 5-10 minute pe fiecare parte, ungandu-le din cand in cand cu marinata, pana cand s-au gatit.
Pentru a coace la cuptor: incalzeste cuptorul si unge cu ulei o tava de copt, aranjeaza bucatile de piept si toarna marinata. Lasa sa se gateasca acoperit timp de 30-45 de minute pana sunt gata, indepartand capacul / folia in ultimele 10 minute pentru a capata o frumoasa culoare maronie.
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu