sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Reteta Pui umplut cu lamaie

Reteta Pui umplut cu lamaie
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete Fripturi si Gratar, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




 INGREDIENTE

  • 1 pui de 1kg
    2 lamai
    1 pahar de vin alb
    50 gr unt
    2-3 linguri ulei de masline+ 30 gr ulei de masline
    mix de ierburi aromatice ( maghiran, menta, oregano, cimbru proaspat - timo)
    sare
    piper

MOD DE PREPARARE

Taiem varfurile aripilor si curatam tartita, dupa care trecem puiul pe toate partile prin foc ca sa eliminam eventualele pene necuratate.
Facem doua gauri in pielita de pe ambele parti de langa tartita si introducem in ele copanele puiului ca sa nu se desfaca prea mult in timpul coacerii. In poza de jos se vede cum sunt introduse,

Ungem puiul cu 2-3 linguri ulei de masline sare si piper pe dinauntru si pe dinafara.
Spalam bine de tot lamaia si o intepam adanc pe toate partile cu un bat pentru frigarui sau o furculita.
Introducem lamaia intreaga in pui si il asezam intr-o forma.
Separat, emulsionam vinul cu uleiul de masline si cu sucul proaspat stors al celeilalte lamai. Adaugam ierburile tocate fin si rasturnam acest sos peste pui. Taiem in bucatele mici 50 gr unt si le punem pe deasupra puiului
Introducem puiul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 h 30 minute.
Dupa primele 30-35 minute intoarcem puiul pe cealalta parte si avem grija sa il ungem mereu cu sosul format in tava.
Dupa ce este rumenit complet pe toate partile, il scoatem din cuptor si il servim alaturi de salata,
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu