Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete prajituri,Retete desert, Retete Top Chef online,Retete Top Chef
INGREDIENTE
- Ingrediente:Pentru blat:4 oua5 linguri de zahar3 pliculete zahar vanilat4 linguri faina1 lingura si jumatate de uleipraf de sareun varf de cutit de praf de coptesenta vanilie
Pentru crema:2 galbenusuri3 plicuri zahar vanilat200-250 ml lapte1 lingurita faina
Fructe:Un pahar mare de zmeura.
Glazura:1 plic de Tort-Gelee rosu
MOD DE PREPARARE
*Zmeura de spala si se pune cu doua linguri de zahar ca sa-si lase zeama.
* Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul, esenta de vanilie si cu 2 linguri de zahar pana la dizolvarea acestuia.
* Se bat albusurile impreuna cu un praf de sare. Se adauga cate putin restul de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma inchegata (zaharul trebuie sa fie dizolvat).
*Amestecam galbenusurile cu albusurile, apoi adaugam treptat faina si praful de copt.
*Punem compozitia intr-o tava de tarta (unsa bine cu unt sau ulei) si o bagam in cuptorul incins, la foc mare, pentru 5 minute, apoi scadem focul la mediu si mai lasam pentru maxim 10 minute.
*Lasam blatul sa se raceasca, apoi il insiropam cu siropul lasat de zmeura.
*Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul vanilat. Adaugam laptele si faina, apoi omogenizam bine. Punem la fiert pentru 2-3 minute, pana ce crema se incheaga.
*Punem crema peste blatul de tarta insiropat si lasam cateva minute sa se racoreasca.
*Asezam fructele peste crema apoi le acoperim cu un strat de gelatina (facut conform instructiunilor de pe plic).
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu