vineri, 9 noiembrie 2012

Reteta Tarta pufoasa cu zmeura

Reteta Tarta pufoasa cu zmeura
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete prajituri,Retete desert, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




INGREDIENTE

  1. Ingrediente:
    Pentru blat:
    4 oua
    5 linguri de zahar
    3 pliculete zahar vanilat
    4 linguri faina
    1 lingura si jumatate de ulei
    praf de sare
    un varf de cutit de praf de copt
    esenta vanilie

    Pentru crema:
    2 galbenusuri
    3 plicuri zahar vanilat
    200-250 ml lapte 
    1 lingurita faina

    Fructe:
    Un pahar mare de zmeura.

    Glazura:
    1 plic de Tort-Gelee rosu

MOD DE PREPARARE

*Zmeura de spala si se pune cu doua linguri de zahar ca sa-si lase zeama. 
* Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul, esenta de vanilie si cu 2 linguri de zahar pana la dizolvarea acestuia.  
* Se bat albusurile impreuna cu un praf de sare. Se adauga cate putin restul de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma inchegata (zaharul trebuie sa fie dizolvat). 
*Amestecam galbenusurile cu albusurile, apoi adaugam treptat faina si praful de copt.  
*Punem compozitia intr-o tava de tarta (unsa bine cu unt sau ulei) si o bagam in cuptorul incins, la foc mare, pentru 5 minute, apoi scadem focul la mediu si mai lasam pentru maxim 10 minute.  
*Lasam blatul sa se raceasca, apoi il insiropam cu siropul lasat de zmeura.
*Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul vanilat. Adaugam laptele si faina, apoi omogenizam bine. Punem la fiert pentru 2-3 minute, pana ce crema se incheaga. 
*Punem crema peste blatul de tarta insiropat si lasam cateva minute sa se racoreasca.  
*Asezam fructele peste crema apoi le acoperim cu un strat de gelatina (facut conform instructiunilor de pe plic).  

Pofta Buna!
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu