vineri, 9 noiembrie 2012

Reteta Tort de sampanie pentru Sarbatori

Reteta Tort de sampanie pentru Sarbatori
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete prajituri,Retete desert, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




INGREDIENTE

  •  Pentru blat: 6 oua, 6 linguri de ulei, 6 linguri de zahar, un parf de copt, un praf de sare, 6 linguri de faina, un plic de zahar vanilat (sau un blat de vanilie cumparat gata preparat!).

    Pentru blatul din biscuiti: un pachet de bisciti clasici cu vanilie (250 g), 50 g unt

    Pentru creme: 1/2 borcan de jeleu de zmeura, 2 oua, 100 g zahar, 200 ml sampanie de cea mai buna calitate, coaja de portocala, un plic de gelatina, 500 ml frisca lichida, o ciocolata alba, 100 g bezele, 200 g zmeura congelata, vanilie, zahar pudra vanilat.

MOD DE PREPARARE

1. Biscuitii se faramiteaza intr-un prosop curat de bucatarie, untul se topeste si apoi caldut se toarna peste pesmetul de biscuiti. Se formeaza un amestec, care se intinde in forma de tort uniform. Peste acesta se pune jeleul de zmeura si se da la rece.

2. Daca nu ai un blat gata cumparat, fa un blat astfel: bate cele 6 albusuri cu un strop de sare, apoi cu cele 6 linguri de zahar puse treptat. Adauga una cate una cele 6 linguri de ulei, cele 6 linguri de faina, zaharul vanilat si praful de copt si amesteca bine pana obtii o crema groasa. Aceasta se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu 35-40 de minute.

3. Cand blatul este copt si se raceste, il poti taia in doua, pe orizontala.

4. Pentru a insiropa blatul eu iti recomand sa faci un suc de zmeura la blander sau un sirop simplu din apa, zahar si vanilie.

5. Se pune gelatina la inmuiat in 80 ml apa rece.

6. Se face crema: cele 2 galbenusuri se bat bine cu zaharul, apoi se adauga sampania, coaja de portocala si galtina (incalzita in prealabil pana la dizolvare, nu fiarta!).

7. Se bat cele doua albusuri cu putin zahar.

8. Se bat 250 ml frisca lichida dupa indicatiile de pe ambalaj.

9. Se amesteca toate: peste galbenusuri se pune albusul si apoi frisca, amestecand de jos in sus. Crema de da la rece 30 de minute.
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu