vineri, 9 noiembrie 2012

Reteta prajitura cu branza si fructe de padure

Reteta cheesecake cu fructe de padure
Reteta prajitura cu branza si fructe de padure
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete prajituri,Retete desert, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




INGREDIENTE

  •  200 g biscuiti (un pachet mare de biscuiti simpli), 
  • 70-80 g unt topit (un cub), 
  • un plic gelatina, 
  • 12 linguri apa clocotita,
  •  500 g branza de vaci proaspata nu foarte rece,
  •  250 ml frisca lichida,
  •  5 linguri zahar tos, 
  • zahar vanilat (2 pliculete), 
  • zahar pudra sau fulgi de cocos pentru ornat, 
  • 150-200 g fructe de padure (afine, capsuni, zmeura, mure) sau din dulceata/compot.

MOD DE PREPARARE

- pregateste o forma de tort cu baza detasabila si acoper-o cu hartie speciala pentru copt
- biscuitii se faramiteaza intr-un prosop si apoi se amesteca bine cu untul topit, un pliculet de zahar vanilat si fulgi de cocos (daca preferi!)
- acest amestec se aseaza in strat uniform in tava de tort si se formeaza un blat
- gelatina se dizolva in apa clocotita si se lasa pe foc foarte mic pana la disparitia cristalelor, insa nu se fierbe
- nuca de cocos (daca folosesti) se amesteca si ea cu apa clocotita, pentru rehidratare
- branza de vaci se bate cu mixerul pana devine o crema
- frisca se bate bine dupa instructiunile de pe cutie
- se amesteca branza de vaci cu frisca, gelatina, zaharul, zaharul vanilat si cocosul oparit
- crema se toarna in forma de tort, peste blatul din biscuiti
- se niveleaza frumos cu un cutit si se lasa la frigider timp de 4-5 ore sau o noapte intreaga
- daca nu ai rabdare si vrei sa mananci imediat prajitura, las-o macar o ora la congelator
- dupa ce ai scos prajitura de la frigider, se desprinde tava de tort si se aseaza pe o farfurie rotunda
- deasupra se pun fructele de padure sau cele din compot/dulceata
- se presara zahar vanilat sau fulgi de cocos si gata! 
Pofta buna!
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu