Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete patiserie,Retete produse de patiserie, Retete Top Chef online,Retete Top Chef
INGREDIENTE
- 300g aluat frantuzesc congelat sau refrigeratFaina pentru prelucratPentru umplutura si glazura
100g branza feta (telemea greceasca de oaie)
Cate ¼ lugatura de marar si patrunjel
2 crengute busuioc
Piper negru
1 galbenus
1 lingura lapte
MOD DE PREPARARE
Pune foile de aluat una langa alta pe suprafata de lucru presarata cu faina pentru a se decongela. Tapeaza tavile cu hartie pentru copt.
Faramiteaza branza cu o furculita. Spala mararul si patrunjelul, zvanta si toaca marunt. Frunzele de busuioc taie-le fasii. Amesteca verdeturile cu branza si condimenteaza cu piper.
Intinde o foaie subtire de aluat si taie in 12 patrate de aproximativ 12 cm. In mijlocul fiecarui patrat pune cate o lingurita de branza cu verdeturi.
![]() |
Amesteca galbenusul cu laptele si unge marginile patratelor. Impatureste patratele pentru a obtine triunghiuri si strange marginile cu degetele. Cu dintii furculitei fa un model perforat de-a lungul marginii.
Pune merdenelele in tavi, unge cu restul de galbenus si lasa la rece aproximativ 20 de minute. Intre timp incinge cuptorul la 220°C. Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc. Serveste-le caldute sau fierbinti. Reteta de merdenele te-a incantat si sunt sigura ca ai sa le incerci!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Click pentru a vedea codul
Lasa cel puitn un spatiu inaintea codului