vineri, 9 noiembrie 2012

Reteta Merdenele cu branza feta

Reteta Merdenele cu branza feta
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete patiserie,Retete produse de patiserie, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




INGREDIENTE

  •  300g aluat frantuzesc congelat sau refrigerat
    Faina pentru prelucrat
    Pentru umplutura si glazura
    100g branza feta (telemea greceasca de oaie)
    Cate ¼ lugatura de marar si patrunjel
    2 crengute busuioc
    Piper negru
    1 galbenus
    1 lingura lapte

MOD DE PREPARARE

Pune foile de aluat una langa alta pe suprafata de lucru presarata cu faina pentru a se decongela. Tapeaza tavile cu hartie pentru copt.
Faramiteaza branza cu o furculita. Spala mararul si patrunjelul, zvanta si toaca marunt. Frunzele de busuioc taie-le fasii. Amesteca verdeturile cu branza si condimenteaza cu piper.
Intinde o foaie subtire de aluat si taie in 12 patrate de aproximativ 12 cm. In mijlocul fiecarui patrat pune cate o lingurita de branza cu verdeturi.
Reteta merdenele
Amesteca galbenusul cu laptele si unge marginile patratelor. Impatureste patratele pentru a obtine triunghiuri si strange marginile cu degetele. Cu dintii furculitei fa un model perforat de-a lungul marginii.
Pune merdenelele in tavi, unge cu restul de galbenus si lasa la rece aproximativ 20 de minute. Intre timp incinge cuptorul la 220°C. Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc. Serveste-le caldute sau fierbinti. Reteta de merdenele te-a incantat si sunt sigura ca ai sa le incerci!
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu