Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete patiserie,Retete produse de patiserie, Retete Top Chef online,Retete Top Chef
INGREDIENTE
- 100g faina de grau integrala
100g faina de grau tip 1050, in plus pentru prelucrat
½ lingurita sare
50g unt
50g parmezan ras
1 ou mare
2 linguri lapte
1 lingurita boia dulce
1 lingurita seminte de susan
1 lingurita cu mac
MOD DE PREPARARE
Incinge cuptorul la 180°C, tapeaza tava cu hartie pentru copt. Amesteca intr-un castron cele 2 tipuri de faina cu sarea. Adauga untul si continua sa amesteci pana obtii un aluat faramicios. Inglobeaza si parmezanul.
Bate oul cu lapte, pune deoparte 1 lingura de continut, iar restul toarna-l la amestecul de faina si framanta, pana obtii un aluat omogen. Presara un strat subtire de faina pe suprafata de lucru, pe care mai framanti putin aluatul.
Cerne praful de boia peste faina de pe suprafata de lucru si intinde o foaie de aluat patrata, cu latura de 20cm.
![]() |
Unge aluatul cu oul pus deoparte, presara seminte de susan si mac si preseaza usor in foaia de aluat.
Taie patratul in doua. Fiecare jumatate o tai in fasii late de 1 cm, pe care le rasucesti usor si le pui in tava, apasand usor capetele in jos, pentru ca in timpul coacerii sa nu se curbeze in sus.
Rumeneste saratelele 15 minute in cuptorul incins. Cand sunt gata, le scoti din cuptor lasandu-le sa se racoreasca putin, apoi se servesc.
Pastrate intr-o cutie cu capac, saratelele raman proaspete timp de 5 zile.Reteta saratele pe care v-am propus-o este simplu de preparat, nu necesita mult timp, iar rezultatul este minunat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Click pentru a vedea codul
Lasa cel puitn un spatiu inaintea codului