miercuri, 7 noiembrie 2012

Reteta prajitura vieneza cu nuca Nusseckchen

Reteta prajitura vieneza cu nuca Nusseckchen
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete prajituri,Retete desert, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




 INGREDIENTE

  • Blat - 150 g faina, un plic de praf de copt, 1 ou, 60 g unt, 60 g zahar, vanilie

    Crema - 2 linguri dulceata (caise, zmeura, capsuni), 100 g unt, 100 g zahar, vanilie, 2 linguri apa, 100 g nuci, 100 g stafide, 100 g fistic macinat (fara sare), 100 g ciocolata.

MOD DE PREPARARE

- se prepara mai inati crema: intr-o tigaie mai mare se pune apa, untul, zaharul si vanilia la fiert si le lasam doar cateva minute (pana dau in clocot)

- se adauga nucile, fisticul si stafidele taiate si pisate marunt, se amesteca bine si se lasa la racit

- aluatul se prepara astfel: intr-un bol mixezi oul cu zaharul si vanilia, adaugi untul moale si bati la viteza mare pana devine o crema savuroasa

- abia apoi se adauga faina cernuta si praful de copt

- se amsteca bine aluatul si se intinde pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt
 

- peste aluat se intinde dulceata

- se pune si crema de nuci si se lasa la cuptor, timp de 20 de minute, la foc mediu

- ciocolata se topeste in bain-marie sau la microunde

- cand prajitura este gata si s-a racit putin, se taie in triunghiuri si fiecare se trece prin ciocolata topita.

Aceasta prajitura crocanta si delicioasa se serveste la o ceasca de cafea sau de cappuccino.
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu