sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Reteta sarmale in foi de varza

Reteta sarmale in foi de varza
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,retete mancare,Mancaruri, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




 INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc
    500 gr carne de vita
    2 verze mari murate
    Sare, piper boabe, cimbru
    2 cepe medii
    O cana orez
    O legatura patrunjel
    Foi de dafin
    3 linguri de bulion
    5-6 bucati de sunculita afumata

MOD DE PREPARARE

Un lucru foarte important este ca la inceput sa speli varza cu apa. Astfel, varza va ramane doar atat cat trebuie de acra si nu va strica gustul sarmalelor. Dupa ce ai spalat varza, alege foile care iti permit sa le impachetezi in sarmale. Ai grija ca foile sa fie intregi, sa nu aiba gauri. Ce ramane din varza toaca marunt pentru ca vei avea nevoie.
Pregateste acum carnea. Taie carnea in bucati mai mici pe care sa le dai prin masina de tocat. Cand ai terminat toata carnea, pune-o intr-un castron mare si amestec-o. Este mult mai bine daca faci sarmalele cu varza din carne de porc si carne de vita, decat dintr-un singur tip de carne. Adauga apoi orezul, ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru si, daca doresti, poti adauga si un ou. Amesteca foarte bine toata compozitia si incepi sa impachetezi sarmalele.

Sarmale in foi de varza cu smantana si mamaliguta

Dupa ce ai impachetat toate sarmalele, incepi sa le asezi in cratita. Alege o cratita lata si pune putin ulei pe fund. Pune apoi un strat de varza tocata si bucatile de sunculita afumata. Aseaza apoi toate sarmalele, fara sa uti ca, din cand in cand, sa mai strecori si putina varza tocata. Cand ai terminat cu sarmalele, pune deasupra doua foi de varza intregi, astfel incat sa acoperi toata suprafata. Toarna apa cat sa depaseasca putin nivelul sarmalelor si cateva linguri de bulion sau suc de rosii. Da sarmalele la cuptor, verificand din cand in cand daca este cazul sa mai completezi apa.
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu