sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Reteta sos de rosii italian

Reteta sos de rosii italian
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete Sosuri, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




 INGREDIENTE

  • - 2 linguri de ulei de masline extravirgin
    - o ceapa medie, tocata
    - 3-5 catei de usturoi, zdrobiti cu partea lata a cutitului si apoi tocati subtire
    - cam o cana de busuioc proaspat (e alegerea ta cat busuioc vrei)
    - jumatate de cana de vin rosu
    - o lingura de zahar
    - sare si piper negru proaspat macinat
    - jumatate de kg de rosii proaspete
    - o lingurita de zeama de lamaie (optional)
    - 3 linguri de coniac (optional)

MOD DE PREPARARE

Opareste rosiile, scufunda-le in apa rece si indeparteaza pielita inainte de a le toca.
Prajeste ceapa in uleiul de masline, la foc mic, acoperita, timp de 10-12 minute.
Adauga usturoiul si busuiocul, acopera din nou timp de 5 minute.
Ia capacul si adauga vinul. Redu lichidul cam la jumatate din cantitatea initiala.
Adauga rosiile, zaharul, sarea si piperul si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Poti sa mai reduci sosul si sa identifici aroma. Eu adaug de obicei coniacul si zeama de lamaie cu 3-4 minute inainte sa fie gata. Daca vrei sa transformi acest sos de rosii intr-unul napoletan, adauga cam 10-12 masline tocate si o cana si jumatate de capere inainte de final. Presara patrunjel pentru un plus de savoare!
Nu uita ca poti oricand sa-ti adaugi ingredientele preferate sau sa incerci arome pe care le consideri potrivite! 
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu