sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Reteta supa de perisoare

Reteta supa de perisoare
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete Supe, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




 INGREDIENTE

  • - un sfert de cana de ulei de masline extra-virgin
    - 2 cepe mari, taiate in jumatati pe lungime si apoi feliate in diagonala
    - 2 linguri de zahar brun
    - 1 kg de rosii oparite, curatate de coaja si apoi taiate in cubulete
    - 4 cani de supa de pui
    - 2 linguri de zeama proaspata de lamaie
    - sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
    - 0.5 kg de carne de porc tocata
    - un albus mare
    - o lingura si jumatate de amidon
    - coaja rasa de la o lamaie
    - 2 linguri de coriandru tocat
    - 2 cepe verzi, tocate marunt
    - smantana (optional)

MOD DE PREPARARE

1. Intr-un vas mediu pentru supa, incinge uleiul. Adauga ceapa, acopera si gateste la foc moderat spre ridicat, amestecand ocazional, pana cand s-a inmuiat - cam 3-4 minute. Ia capacul si gateste pana cand ceapa a capatat o usoara nuanta maronie, cam inca 5 minute. Adauga zaharul brun si gateste timp de 1 minut. Adauga rosiile si zeama lor, supa de vita si zeama de lamaie, asezoneaza cu sare si piper si da in clocot, apoi lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
2. Intre timp, intr-un bol de dimensiuni medii, amesteca carnea de porc cu albusul de ou, amidonul, coaja de lamaie, 2 linguri de sare grunjoasa, o lingurita de piper si jumatate din cantitatea de coriandu si ceapa verde. Avand mainile usor umezite, ruleaza perisoarele, cam de dimensiunea unei linguri.
3. Adauga perisoarele la supa, acopera si gateste-le la foc moderat pana cand sunt patrunse - cam 5 minute. Amesteca in supa de perisoare restul de coriandru si ceapa verde.
Pune supa in boluri mari si atunci poti adauga si smantana pentru un plus de savoare romaneasca.
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu