miercuri, 7 noiembrie 2012

Reteta Top Chef de la Tudor Constantinescu: Trufe cu ciocolata amaruie si unt

Reteta Top Chef de la Tudor Constantinescu: Trufe cu ciocolata amaruie si unt
Intra aici sa vezi Retete Top Chef, Retete Top Chef online, Retete Top Chef




 Ingrediente

  • 500 g ciocolata amaruie neagra (cu 60% cacao)
  • 200 g smantana dulce (cu 35% grasime)
  • 100 g miere
  • 1 baton vanilie
  • 100 g unt de calitate, frantuzesc (cu 85% grasime)
  • alte 500 g ciocolata amaruie neagra
  • pudra de cacao pentru finisare

Mod de preparare

Se pun la fiert smantana dulce, mierea si batonul de vanilie (batonul de vanilie trebuie taiat in doua si scoase bobitele). Se scoate batonul de vanilie dupa ce compozitia a fiert. Prima ciocolata de 500 de grame se topeste la microunde incet, pana ajunge la temperatura mainii. Se adauga lichidul format din smantana, miere si vanilie in ciocolata topita, in trei etape, si se omogenizeaza nu telul pana iese o compozitie untoasa, stralucitoare si bine inchegata. Se lasa la racit pana la 40 de grade. Apoi se adauga untul taiat cubulete (untul trebuie sa fie la temperatura camerei). Se amesteca din nou cu telul pana ce untul se incorporeaza si crema arata ca o maioneza. Aceasta crema se pune intr-un vas, la frigider, pentru 6-8 ore, sa se intareasca.
Se scoate si se amesteca cu un tel, destul de energic, pentru a incorpora un pic de aer in compozitie si aceasta sa isi schimbe culoarea de la negru la un ciocolatiu maroniu. Cu ajutorul unei linguri, se pun pe o hartie de silicon  gramajoare rotunde, dupa care se pun la frigider pentru inca o ora, pana se intaresc bine.
Cealalta ciocolata de 500 de grame se topeste la microunde, de data asta sa nu aiba mai mult de 32 de grade. Ar fi mai bine chiar sa fie mai rece decat temperatura mainii. Fiecare gramajoara se introduce apoi in ciocolata, "se impacheteaza in ciocolata", si apoi se tavaleste prin pudra de cacao.
Pofta buna!
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu