Intra aici sa vezi Retete Top Chef, Retete Top Chef online, Retete Top Chef
Ingrediente
- 500 g ciocolata amaruie neagra (cu 60% cacao)
- 200 g smantana dulce (cu 35% grasime)
- 100 g miere
- 1 baton vanilie
- 100 g unt de calitate, frantuzesc (cu 85% grasime)
- alte 500 g ciocolata amaruie neagra
- pudra de cacao pentru finisare
Mod de preparare
Se pun la fiert smantana dulce, mierea si batonul de vanilie (batonul de vanilie trebuie taiat in doua si scoase bobitele). Se scoate batonul de vanilie dupa ce compozitia a fiert. Prima ciocolata de 500 de grame se topeste la microunde incet, pana ajunge la temperatura mainii. Se adauga lichidul format din smantana, miere si vanilie in ciocolata topita, in trei etape, si se omogenizeaza nu telul pana iese o compozitie untoasa, stralucitoare si bine inchegata. Se lasa la racit pana la 40 de grade. Apoi se adauga untul taiat cubulete (untul trebuie sa fie la temperatura camerei). Se amesteca din nou cu telul pana ce untul se incorporeaza si crema arata ca o maioneza. Aceasta crema se pune intr-un vas, la frigider, pentru 6-8 ore, sa se intareasca.
Se scoate si se amesteca cu un tel, destul de energic, pentru a incorpora un pic de aer in compozitie si aceasta sa isi schimbe culoarea de la negru la un ciocolatiu maroniu. Cu ajutorul unei linguri, se pun pe o hartie de silicon gramajoare rotunde, dupa care se pun la frigider pentru inca o ora, pana se intaresc bine.
Cealalta ciocolata de 500 de grame se topeste la microunde, de data asta sa nu aiba mai mult de 32 de grade. Ar fi mai bine chiar sa fie mai rece decat temperatura mainii. Fiecare gramajoara se introduce apoi in ciocolata, "se impacheteaza in ciocolata", si apoi se tavaleste prin pudra de cacao.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Click pentru a vedea codul
Lasa cel puitn un spatiu inaintea codului